čtvrtek 20. března 2008

Trestné body a masakr na D1....

Bodíky a ručení
Po delší době se začala opět kapku vyhrocovat situace ohledně "trestnýchů bodů, podle mého názoru by se nad nynějším systémem měl někdo pořádně zamyslet.
Na jednu stranu dostal ministr vnitra Langer výborný nápad že by mohli být řidiči s trestnými bodíky trestaní i zvyšováním ceny povinného ručení.
Odpůrci tohoto návrhu ale komentují tím, že ten kdo platí povinné ručení nemusí být nutně řídit vozidlo i v době kdy byly provedeny bodované dopravní přestupky a nemusí být vlastníkem vozu který povinné ručení musí platit.

Jenže na druhou stranu už máme úplně stejnou situaci která nastala těsně s uvedením bodového systému do praxe, v případě odebírání řidičských průkazů za přemrštěné množství bodíků a tady zase platí že osoba která provedla s vozem přestupky nemusí být nutně majitel nebo provozovatel vozidla takže pokud bude dobrosrdečný majitel i provozovatel vozidla v jedné osobě svůj vůz půjčovat často svým známým, může se stát, že mu bude odebrán ŘP. ještě předtím než vůbec nějáký přestupek udělá a nebo než se o něm dozví.
Asi abych už začal zkoumat jak je to s "osobou blízkou" protože se mi to někdy v budoucnosti možná bude hodit. ;)

Masakr na D1
Ačkoli právě startuje první jarní den, vůbec to na to nevypadá a podle dlouhodobé předpovědi počasí ještě vypadat nebude.
Já radši na pár dní vrátím do bundy zimní podšívku a zůstanu věrný MHD.
Po shlédnutí téhle reportáže pár dní počkám ještě než vyjedu na zamrzlé české silnice. Archiv ČT
Takže přestože se těším jak malé děcko až na Skupáče obuju letní kola, ještě přecejenom budu muset chvilku počkat. :'(

Žádné komentáře: